Alçıpan Asma Tavan

Konya'da alçıpan asma tavan hizmetleri vermekteyiz, asma tavan büyük yüzeyli omurgasız tavanlar, yalın ve hoş bir görünüm katar ve mimari tasarımı en iyi şekilde takılır. Alçıpan asma tavanlar, tasarımın tam yüzey çözümleri ya da tavan kısmi kullanımı için gerekip gerekmediği konusunda yaratıcılık yaratmada sınır yoktur. Hoş görünümlü alçı tavan lardır. Alçıpan Asma Tavan dünya yasalarına uygun olarak yapılan, elektrik ve sıhhi tesisatlarına kolay döşenmesine ve gizlenmesine kolaylık sağlayan, akustik ve yangına dayanım gibi özelliklere sahip uygun sistemlerdir.

  • Her çeşit iç mekân tavan uygulamalarında kullanılır.
  • Tesisatları gizleyerek dekoratif mekanlar oluşturur. Alçıpan asma tavan tesisata müdahale açısından kolay ve uygun sistemlerdir.
  • Hafif olması sebebi ile binanın taşıyıcı sistemine etkisi çok azdır. Binanın hareketlerine uygun sistemlerdir. Bu nedenle depreme dayanıklı binalar için uygundur.
  • Yangına dayanım, ses ve ısı yalıtım performans Şarlarını karşılayan sistemlerdir.
  • Delikli veya deliksiz versiyonlara

Alçıpan Asma Tavan Özellikleri

Alçıpan asma tavan; mevcut çelik yapı, demirli beton ve ahşap tavan iskeleti altında, elektrik ve sıhhi tesisatların rahatça döşenmesine ve saklanmasına imkan veren ideal sistemlere verilen isimdir. Alçıpan asma tavan yangına karşı dayanıklıdır ve ses önleyici özelliğe sahiptir.

Müteahhit tarafından verilecek mimari proje ve detaylarına uygun olarak, çevre profili olarak adlandırılan asma tavan U-27/ 30 mm profillerinin alt kodu Nivo, lazer veya hortum terazi ile işaretlenir. Bu işaretlemeyi takiben çırpı ipi yardımı ile çevre duvar üzerine çizilir. Asma tavan U profil bu çizgi üzerine dübel-vida veya hilti tabancası ile sabitlenir.

Asma tavan kargasındaki askı tespit mesafeleri ve noktaları, (askı çubuklarının yerleri) duvardan 20-30 cm açıktan başlamak üzere 110 cm maksimum aralıklarla ve superpose ve pafta çalışmaları doğrultusunda mekânik ve elektrik sistemi göz önünde bulundurularak ve işverenin onayı alınarak tespit edilecek ve tavanda işaretlenecektir. Böylece tavanda mevcut veya yapılacak aydınlatma, seslendirme, yağmurlama ve benzer tesisat ile kapakların yeri dikkate alınmış olacak, bunları askı çubukları ve taşıyıcı profillerle çakışmaması sağlanacak, gerekli yerlerde takviyeler atılacaktır. Askı çubukları belirlenen yerlere çelik dübel vida ile sabitlenecek, ana taşıyıcı C-27/ 60 mm profiller 90-115 cm aralıkları ile askı çubuklarına bağlanılacaktır. Alçıpan taşıyıcı C profillere, paralel veya dik yönden, 25 mm lik brozan vidalar kullanılarak, 20 cm vida aralıkları ile monte edilecektir.

Alçıpan taşıyıcı C profillerin aks aralıkları 40 cm ise alçıpanlar bu profillere paralel yönde, aks aralıkları 50 cm ise dik yönde monte edilecekler, Alçıpan kısa kenarlarında oluşan derzler şaşırtmalı olacaklardı. Alçıpanları birleşme yerlerine derz dolgu işlemi uygulanılarak tavan boya ve benzeri dekoratif işlemlere hazır hale getirilecektir.​

Alçı Levha Tavan

Alçıpan asma tavan (alçı levha, alçıpan, alçıpan veya alçı plaka olarak da bilinir), iki kalın kağıt yaprağı arasında preslenmiş alçı sıvadan yapılmış bir paneldir. İç duvarları ve tavanları yapmak için kullanılır. Alçıpan konstrüksiyon geleneksel lata ve sıvaya daha hızlı bir alternatif olarak yaygın hale gelmiştir. Asma Tavan: Düşürülmüş bir tavan, genellikle ana (yapısal) tavanın altına sekonder bir tavandır. Ayrıca bir asma tavan, T-bar tavan, asma tavan veya alçıpan asma tavan olarak da adlandırılabilir ve modern inşaat ve mimarinin bir elyaftır. Asma tavan asıl olarak yukarıdaki zeminin alt tarafını gizlemek ve bir odada akustik denge ve kontrol sağlamak için geliştirilmiştir.

Alçıpan asma tavanlar bazen en iyi çözümdür. 50-60 yaşından büyük eski binalarda sürekli görünen çatlaklar ve ufalanan sıvaların arka planına karşı, bu genellikle tek seçenektir. Önceden, insanlar zahmetli ve oldukça çirkin tavanı tesviye süreciyle uğraşmak zorundaydı. Ancak bu pek yardımcı olmadı: işlendikten sonra, yüzey hala ideal olmaktan uzak kaldı ve bu, duvar kâğıdına veya boyamaya müdahale etti. Alçıpan asma tavan, tüm bu sorunları bir kez ve herkes için çözebilir.

Alçıpan asma tavan nedir

Bu, beton veya ahşap bir tabana tutturulmuş ve diğer tarafta alçı levha levhalarla kaplanmış bir çerçeve yapısıdır. Asma tavan, iletişim çerçevesinin içine gizlenmiş hidro ve ses yalıtımı gibi çok sayıda yardımcı elemanın bir karmaşık, bazen tasarım yerleşik aydınlatma ile tamamlanır. Asma tavan, çok yönlü bir kavramdır. Zeminlerin imalatında uygulama ve tasarım çözümleri için birçok seçenek vardır ve hepsinin ortak bir yanı vardır - alçıpan levhaları tutan metal bir tabanın varlığı. Çerçevenin oluşturduğu boşluğa elektrik telleri veya bir ses yalıtım malzemesi tabakası döşenebilir.

Alçıpan asma tavan çeşitleri Bugün, üç ana tip alçıpan asma tavan vardır:

  • Modüler;
  • Birleştirilen;
  • Katı.

Modüler tasarım, çerçeve imalatının özgüllüğü açısından geleneksel bir üründen farklıdır. Modüler tabana plakalar, kasetler veya şeritler takılabilir. Bu yapısal elemanlar mineral elyaf, metal, fiberglas veya alçıdan yapılır. Kural olarak, bu tür asma yapı modelleri konut dışı binalara veya halka açık yerlere kurulur. Kafeterya, otel, restoranlarda modüler tavan kullanmak çok uygundur. Herhangi bir elemanın arızalanması durumunda, kolayca değiştirilebilir ve çerçevenin içine yerleştirilen iletişimlere erişmeniz gerekirse, bu da her zaman mümkündür.

Kombine ürünler, alçıpan ve gergi tavanların birleşimidir. Genellikle, çevre alçıpandan yapılır ve farklı renklerde olabilen PVC film içeriye gerilir. Masif tavan tamamen alçıpandan yapılmıştır.

Alçıpan asma tavanların avantajları

Alçıpan asma tavan yapının ilk ve en önemli avantajı, orijinal tavanın kısa sürede tesviye edilebilmesi ve böylece herhangi bir tasarım projesinin boyanması veya uygulanması için hazırlanabilmesidir. 15 mm'den daha kalın bir katmanla uygulanamayan sıradan sıvaların aksine, alçıpan tavan, herhangi bir derinlikteki düzensizlikleri düzeltebilir.

Alçıpan asma tavanın montajı tavana yeni fonksiyonlar eklemeyi mümkün kılar. Ürün çerçevesinde kabloları gizleyebilir, ses yalıtımı yapabilir ve ayrıca yeni aydınlatma armatürleri ekleyebilirsiniz. Alçı panellerin yapıldığı doğal alçı, çevre dostudur. Hipoalerjenik özellikleri araştırmalarla doğrulanmıştır ve bileşimde salınabilecek hiçbir toksin yoktur. Bu sayede, alçı malzemesi, konutlar da dâhil olmak üzere her türlü mekâna tavan döşemek için mükemmeldir.

Alçıpanın kendisi yüksek ses emici özelliklere sahiptir. Ek olarak, ısının odadan çıkmasına izin vermeyecek ve bu da ısıtmadan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Beton zemin ile monte edilen ürün arasında bir boşluğun varlığı, ayrıca yapının ek yalıtımına veya ses geçirmez malzemenin döşenmesine izin verecektir.

Tasarım gelince, burada kesinlikle herhangi bir tavan kaplaması oluşturabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, büyük bir odayı ayrı bölgelere ayırmanıza izin veren çok seviyeli bir çerçeve geliştirebilirsiniz. Deneyimli tasarımcıların yardımıyla, odanın mevcut iç kısmına mükemmel bir şekilde uyacak şekilde yapının kendi görüntüsünü oluşturmak için tavanın ayrı bölümlerinin herhangi bir kıvrımını ve şeklini oluşturabilirsiniz.

Alçı, çeşitli kaplama elemanları formlarının oluşturulmasına izin veren doğal bir plastisiteye sahiptir. Deformasyondan önce, alçıpan levhayı ıslatmalı ve sonra bükmelisiniz. Gerekli şekle ulaştıktan sonra, istenen şekli korumak için malzeme bir ılık hava akımı ile kurutulur. Bundan sonra, deforme olmuş tabakayı önceden monte edilmiş bir çerçeveye takabilirsiniz. Bu, alçıpanın bir başka avantajıdır - sıva kullanımında olduğu gibi, herhangi bir hazırlık tabakasının kurumasını beklemeye gerek yoktur.

Kurulum malzemeleri ve gerekli alet takımı

Kendi elinizle bir alçıpan asma tavan kurmak için aşağıdaki aksesuar listesine sahip olmalısınız:

  • Perforatör veya matkap;
  • Kendinden diş açan vidaları Profillere vidalamak için tornavida. Ayrıca, tavan ahşap bir orijinal kaplama üzerine monte ediliyorsa, bir tornavida kullanmak daha iyidir;
  • Marangoz çekiç;
  • Demir testeresi ve Profil makası;
  • hidro veya lazer seviyesi;
  • İnce taneli zımpara kâğıdı;
  • Macun bıçağı.

Gerekli malzemelerin çoğu her evde bulunur. Çalışma sürecinde aşağıdaki sarf malzemeleri kullanılacaktır:

  • Metalden yapılmış ray ve tavan Profilleri;
  • Doğrudan süspansiyonlar;
  • Profilleri birbirine bağlamak için "yengeçler";
  • Conta olarak kendinden yapışkanlı bant;
  • Ankraj takozları ve dübeller;
  • Boyama ipliği;
  • 25-35 mm aralıklı metal için kendinden kılavuzlu vidalar ve ayrıca kendinden kılavuzlu vidalar;
  • Akrilik astar ve isteğe göre Profil uzatmaları.

Tavan için gerekli alçıpan alanını belirlemek için odanın bir çizimini yapmanız ve üzerine tavana 40 cm aralıklarla tutturulacak tüm Profilleri uygulamanız gerekir.

Alçıpan tavan montajı

Hazırlık çalışmaları

Çalışma yüzeyini küf ve küften temizlemek gerekir. Oda, yukarıdan su basmasının sık görüldüğü yüksek katlı bir binada bulunuyorsa, betondaki tüm çatlak ve çatlakları bir macunla kapatmak ve duvarların ve tavanın derzlerini bir dolgu macunu ile yalıtmak gerekir.

Biçimlendirme

Alçıpan asma tavan yapmadan önce, tavanı çizime uygun olarak işaretlemek gerekir. Yüzeyi odanın ortasından işaretlemeye başlamak, yavaş yavaş duvarlara doğru hareket etmek en uygun olacaktır. İşaretleme 0,5'e 0,5 m'lik karelerde yapılır Bu yaklaşım, aşırı mesafenin oluşmasını önleyecektir. İşaretlemenin sonucu, mükemmel karelerle kaplı bir tavan olacaktır.

Dirsekli bir tavan kurmayı planlıyorsanız, kontrplak veya kartondan bir şablon yapmanız ve orijinal tavanı bu örneklere göre işaretlemeniz gerekir. İletişim kurmanın planlandığı yerlerde, bu alanlara erişmek için bu yerlerde gizli kapakların yürütülmesi için notlar almanız gerekir.

Seviye, gelecekteki yapının tüm çevresi boyunca işaretlenmelidir. Ayrıca gerekli boşluğu da korumalısınız: kaplamadan beton tabana minimum mesafe 5 cm'den az olmamalıdır, ek aydınlatma planlanırsa boşluk 7 cm'ye çıkar Daha büyük boyutlu yapısal elemanlar veya iletişim tavandan 15 cm veya daha fazla mesafe gerektirir.

Alçı levha Profilinin sabitlenmesi

Metal Profilleri monte etmeden önce, tavandan geçen tüm boruları veya kabloları engellemeyecek şekilde sabitleyin. Bir yalıtım tabakası döşenirse, tellerin yalıtımını dikkatlice kontrol etmeniz veya oluklu hortumlara yerleştirmeniz gerekir. Daha sonra, önceden uygulanan işaretlere göre tavandaki Profilleri kademeli olarak sabitlemeniz gerekir. Bağlantı elemanlarının güvenilirliğini dikkatlice izlemek gerekir: Profiller sarkmamalıdır. Yanlara sadece küçük bir adım atılmasına izin verilir.

Alçıpan levhaların montajı

Katı tabakaları kaldırmak için özel bir kaldırma cihazı satın almanız önerilir. Asma tavan montajında ​​bir refakatçi ile çalışmak en iyisidir. Ayrıca tavana kadar ahşap iskele kurabilirsiniz, bu da levhaların tavan yüksekliğine kadar kaldırılmasını sağlar. Levhalar kaldırılırken 20 cm aralıklı kendinden diş açan vidalarla sabitlenmeli, levhaların kenarları arasında 2-3 mm genişliğinde dikiş bırakılmalıdır.

Kurulumdan önce, alçıpan kesinlikle yatay konumda en az birkaç gün odada yatmalıdır. Bundan sonra, macunun daha iyi nüfuz etmesi için köşe yüzeylerini pahlamanız gerekir.

Bitmiş alçıpan tavan kaplama işlemi

Alçıpan levhaların sabitlenmesinin tamamlanmasının ardından, dikişlere bir astar sürmeniz ve tamamen kurumasını beklemeniz gerekir. O zaman vidaların tüm dikişlerini ve kapaklarını özellikle güçlü bir macunla kapatmanız gerekir. Macun tabakası sertleştikten sonra yüzey zımpara kâğıdı ile işlenir. Daha sonra, alçıpan ek yerleri yapıştırılır ve ardından derz dolgu alçısı kendisini ve küçük düzensiz alanların geri kalanını örtmeniz gerekir.

Konya ev tadilatı, konya ofis tadilatı, konya boya badana, konya anahtar teslim inşaat, konya villa tadilatı, konya banyo tadilatı, konya asma tavan, konya alçıpan asma tavan, konya inşaat işleri, konya mutfak tadilatı, konya metal asma tavan, konya alçıpan bölme duvar, konya yıkım işleri, konya duvar kağıtları